Is een VPN-service betrouwbaar?

Als je een service gebruikt waarmee al je internetverkeer via een server verstuurt dan moet je er zeker van zijn dat de provider bekend staat als een betrouwbare internetaanbieder. Vooral wat betreft beveiligingsorganisaties wil je deze zekerheid garant stellen. Het is gemakkelijker om in zee te gaan met een bedrijf die al wat langer op de markt ligt, simpel gezegd door hun reputatie. Ik ben geen cryptografie-expert, daarom kan ik de claims die providers maken niet voor je op waarheid controleren. In plaats daarvan wil ik je erop wijzen om op bepaalde functies te letten. Denk hierbij aan extra functies zoals ad-blockers, firewalls en een VPN Kill Switch functie om je verloren verbinding te redden. Daaropvolgend is het sterk aangeraden om een VPN-aanbieder die over een Open VPN beschikt te kiezen, dit omwille de encryptievoordelen die het met zich meebrengt.

Lees de kleine letters

Wees er zeker van dat je de algemene voorwaarden van het bedrijf goed doorgenomen hebt alvorens je dadelijk vast zit  aan een abonnement waarvan je de kleine letters niet goed hebt gelezen. Let erop of de voorwaarden overeenkomen met hetgeen dat er op de verkooppagina beloofd wordt. Sommige websites lokken je met een zeer goedkope actieprijs tot een inschrijving, waarnaar je de maanden daaropvolgend de jackpot betaald. Er zijn ook contracten waarbij opzegging slechts mogelijk met een ondergetekende brief is. Natuurlijk zit niemand daarop te wachten, welke ziel doet een nog schriftelijke opzegging in dit digitale tijdperk? Juist, de meeste drukbezette mensen stellen het daarom uit met als gevolg dat de volgende maand weer een factuur voor het rapen ligt.

Wat gebeurd er met je internetactiviteiten?

Het doel van een vpn is om je privacy tegen boosdoeners te beschermen, maar wat nou als de aanbieder zelf de boosdoener is? Informeer wat het bedrijf met je internetactiviteiten doet. Daar waar sommige bedrijven vreselijk vaag doen over de gegevensverwerking  zijn andere bedrijven duidelijk zoals Goose VPN om maar als voorbeeld te nemen. Die de consument duidelijk informeert over hoe creditcard- en bankgegevens niet worden opgeslagen .

Ondanks een NL VPN je online privacy beschermt, raad ik je toch aan om er geen online betalingen zoals IDEAL, Paypal, Bitcoins of Creditcard  mee te verrichten. Houd er ook rekening mee dat een VPN alleen je IP verbergt en er nog altijd manieren zijn om dit netwerk te doorbreken. Wil je om wat voor reden deze garantie wel dan is een TOR netwerk verbinding een betere optie. Jammer genoeg vertraagd dit je internetverbinding. Het is maar net waar je prioriteit ligt.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *